Pred desetimi leti je luč sveta uzrl projekt Izmenjevalnica. Projekt se je rodil iz potreb tistega časa. V Humanitarnem centru, kot veste tisti, ki nas spremljate že vsa ta leta, so se nabirala in ostajala oblačila, ki med našimi rednimi prejemniki humanitarne materialne pomoči, niso bila zaželena. Tako se je rodila ideja z dobrim namenom. Oblačila, ki so ostajala, so bila atraktivna za mlade in tudi druge generacije. Razvili smo idejo, da izmenjujemo rabljena, nekoliko bolj vintage naravnava oblačila, za posamezne prehranske in higienske izdelke, ki jih nato podarimo v obliki priboljškov našim uporabnikom. In na ta način projekt deluje še danes – le da se je v tem času razvilo še precej podobnih idej, predvsem na temo izmenjave rabljenih oblačil! Vse te ideje pozdravljamo in smo zadovoljni, da se tovrstne ideje širijo, saj na ta način širimo zavest o varovanju našega planeta tudi med tiste, ki sprva niso bili seznanjeni s prednostmi razmišljanja in delovanja krožnega gospodarstva in trajnostne uporabe oblačil in drugih rabljenih predmetov.

In zato bomo naš redni dogodek, ki poteka vsak 3.petek v mesecu, obogatili s praznovanjem 10. rojstnega dne Izmenjevalnice!  Dogodek, na katerem bomo prav tako izmenjevali oblačila in druge stvari, bomo zastavili bolj slavnostno! Predvsem bi se radi z dogodkom zahvalili vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki ste bili del projekta v zadnjih desetih letih. Brez vas, vaših rok, inovativnih idej, projekt ne bi pihal 10. svečke! Hvaležni in veseli, da ste in ste bili, vabimo vse vas in ostale obiskovalce, ki nam je mar za zdravje planeta v prihajajočih letih, da se nam v petek, 21. julija, med 16. in 19. uro pridružite v Humanitarnem centru na dogodku Izmenjevalnice.

Poleg redne izmenjave, bo čas in prostor za druženje ob prijetni glasbi, ogledali si boste fotografije naših preteklih dogodkov, okrepčali se bomo s palačinkami, seveda pa ne bo manjkala niti torta!

Srčno vabljeni na 10. rojstni dan mladinskega prostovoljskega projekta Izmenjevalnica – petek, 21. julij 2023, 16.00 – 19.00 – in nas tudi tako podprete v načinu razmišljanja!

Using Format